دوست عزیز، به سایت علمی نخبگان جوان خوش آمدید

مشاهده این پیام به این معنی است که شما در سایت عضو نیستید، لطفا در صورت تمایل جهت عضویت در سایت علمی نخبگان جوان اینجا کلیک کنید.

توجه داشته باشید، در صورتی که عضو سایت نباشید نمی توانید از تمامی امکانات سایت استفاده کنید.
صفحه 2 از 3 نخستنخست 123 آخرینآخرین
نمایش نتایج: از شماره 11 تا 20 , از مجموع 23
  1. #11
    دوست آشنا
    نوشته ها
    681
    ارسال تشکر
    174
    دریافت تشکر: 266
    قدرت امتیاز دهی
    0
    Array

    پیش فرض پاسخ : 10 دستورغذایی برای خانمهای باردار

    تغذيه پس از زايمان


    بعد از وضع حمل تمام خانم‌ها تمايل دارند که به وزن قبل از حاملگي خود برگردند و نگران هستند که اين مورد چه مدت طول خواهد کشيد؟

    بلافاصله بعد از زايمان به دنبال تخليه محتويات رحم و خونريزي طبيعي حدود 5 تا 6 کيلوگرم، وزن کاهش مي‌‌يابد. در طول 6 هفته اول بعد از زايمان 2 تا 3 کيلوگرم ديگر وزن کاهش پيدا مي‌‌کند که اين کاهش وزن به علت از دست دادن مايع از طريق ادرار است. اکثر خانم‌ها در طي 6 ماه بعد از زايمان به وزن قبل از حاملگي خود مي‌‌رسند. از عواملي که بر روند کاهش وزن بعد از زايمان تاثير دارند: حاملگي اول،‌ شيردهي، برگشت زود هنگام به کار خارج از خانه و … مي‌‌باشند. در طي 6 هفته اول بعد از زايمان نبايد محدوديت انرژي داشته باشيد. زيرا بدن نيازمند است تا آنچه در زمان تولد نوزاد ازدست رفته است بازيابد و نياز کودک تامين شود. در انجام کارهاي منزل کمک کرده و احتمالا کار خود را شروع کنيد. تغذيه با شير مادر به طور معجزه‌آسا باعث کاهش وزن نمي‌‌شود ولي به کاهش وزن کمک مي‌‌کند.
    خانمي که زايمان کرده است در واقع مسئول تغذيه خود و نوزادش مي‌‌باشد، پس بايد رژيم غذايي خود را با دقت انتخاب کند. رژيم بعد از زايمان بايد با دقت دوران بارداري رعايت شود. خوردن همه مواد مانند حبوبات و دانه‌هاي مغذي، ميوه‌هاي تازه، سبزيجات و غذاهايي که پروتئين و کلسيم و آهن را به فراواني فراهم مي‌‌کنند بايد مورد توجه قرارگيرد. متخصصان و کارشناسان در بحث‌هاي پرستاري مادران توصيه به اضافه کردن انرژي به ميزان 500 کالري در روز را دارند. به طور متوسط اکثر زنان شيرده روزانه 2700 کالري انرژي نياز دارند. خوردن کمتر از 1800 کالري در روز منجر به کاهش توليد شير و ضعف مي‌‌شود. در اين دوران، شيردهي و آزاد شدن اکسي توسين هورمون آزاد شده از هيپوفيز باعث مي‌‌شود که مادر احساس تشنگي بيشتري بکند. به همين دليل مادر در اين دوران بيشتر از بقيه مواقع آب مي‌‌نوشد و اگر چه که تاثير زيادي در تامين شير ندارد ولي دانشکده متخصصين زنان و مامايي آمريکا نوشيدن حداقل 8 تا 12 ليوان آب در روز را به مادران توصيه مي‌‌کند.

    مواد غذايي که مادر مي‌‌خورد و مي‌‌نوشد بر روي شيردهي تاثير مي‌‌گذارد. بنابراين نظارت بر غذاي مادر درواقع نظارت بر غذاي کودک است. بطوريکه اگر مادر غذاي نامناسب مصرف کند، نوزاد در واقع با رفتارش مادر را متوجه مي‌‌سازد. مانند گريه‌کردن، خواب کم، بي‌قراري و… همچنين مادر بايد در مورد مصرف غذاهاي آلرژي‌زا دقت کافي داشته باشد، زيرا نوزاد به يک سري از مواد غذايي که مادر مي‌‌خورد حساس بوده و پاسخ آن را به صورت علايم پوستي نشان مي‌‌دهد. مصرف بعضي از غذاها توسط مادر باعث قولنج معمولي در نوزاد مي‌‌شود. از جمله کلم و شير گاو. مادران در اين دوران بايد همانند دوران بارداري ميزان آهن دريافتي را کنترل کنند، هر چند که در دوران بارداري تمام ويتامين‌ها و مواد لازم را به طور کامل دريافت کرده باشند. مادر در اين دوران به طور معمول قرص آهن را براي تامين آهن مورد نياز خود و نوزادش مصرف مي‌‌کند. بسياري از خانم‌ها ذخاير آهن خود را طي زايمان‌هاي مکرر به ميزان قابل توجهي از دست مي‌‌دهند. بنابراين مادران بايد در اين دوران از نظر ذخاير آهن کنترل شوند. البته اين نکته قابل توجه است که اين مواد کمکي مانند ويتامين‌ها نبايد جايگزين يک رژيم غذايي خوب شوند.

    مادران با رعايت رژيم غذايي متنوع و مناسب سلامت خود و نوزاد خود را تضمين مي‌‌کنند. با توجه به اين که در اين دوران هر هفته در حدود نيم تا يک کيلوگرم وزن مادر کاهش مي‌‌يابد، رژيم غذايي کم‌چرب به همراه ورزش‌هاي مناسب در اين روند تاثير بسزايي دارند. ولي بايد توجه داشت که کاهش سريع وزن مادر به عنوان يک خطر براي نوزاد است، زيرا اين عمل باعث مي‌‌شود سم معمولي که در چربي‌هاي بدن ذخيره شده است را به جريان خون رها کند و ميزان مواد سمي يا آلوده‌کننده در شير بالا رود.
    يکي از راه‌هايي که باعث مي‌‌شود وزن مادر به طور منظم کاهش يابد و هيچ گونه خطري هم براي نوزاد ندارد، شيردهي مي‌باشد. مادراني که نوزاد خود را شير مي‌دهند،800 کالري بيشتر از مادراني که شيردهي نمي‌‌کنند انرژي مصرف مي‌‌کنند. مادران محترم بايد توجه داشته باشند که حداقل در 6 هفته اول بعد از زايمان حتي نبايد به فکر کاهش وزن باشند، زيرا محدود کردن آنچه شما در هفته‌هاي اول زايمان مي‌‌خوريد باعث کاهش توليد شير مي‌‌شود. مصرف مواد غذايي که پر از فيبر هستند مانند ميوه‌ها و سبزي‌ها قسمت اصلي رژيم غذايي اين دوران محسوب مي‌‌شوند حتي بيشتر از زمان بارداري. از مزاياي اين مواد غذايي فيبردار، تامين حرکات دودي روده‌ها است که براي درمان يبوست و هموروئيد بواسير مفيد مي‌‌باشد.

    هرگز خيلي زود به فکر بارداري مجدد نباشيد. شما بايد ذخاير مواد مغذي بدن خود را تقويت کنيد تا آغاز پرفروغي براي جنين بعدي شما باشد. بارداري و شيردهي فشار زيادي بر بدن شما وارد مي‌‌سازد. بارداري‌هاي پي‌درپي بر ذخاير مواد مغذي شما نظير کلسيم و آهن و سطح انرژي، فشار اضافي وارد خواهد آورد به خصوص اگر شيرده نيز باشيد. جهت کاهش وزن خود در بارداري اول محدوديت شديد کالري براي خود ايجاد نکنيد، رژيم فوق العاده کم کالري از تامين مواد مغذي مهم در دوره بارداري بخصوص مواد مغذي نظير کلسيم و آهن ناتوان هستند. از استعمال دخانيات و داروهاي غير مجاز خودداري کنيد و راجع به داروهايي که مصرف مي‌‌کنيد يا قصد مصرف آن را داريد با پزشک خود مشورت کنيد
    بة نام خدايي كة براى قلب دوست
    و براى اثبات دوستى اشك را افريد


  2. #12
    دوست آشنا
    نوشته ها
    681
    ارسال تشکر
    174
    دریافت تشکر: 266
    قدرت امتیاز دهی
    0
    Array

    پیش فرض پاسخ : 10 دستورغذایی برای خانمهای باردار

    رشد متعادل جنين با استفاده از همه گروههاي غذايي
    دوران بارداري ، مولد شرايط جديد زيستي و رواني براي مادر است . از جنبه هاي مختلف ، تغذيه در اين دوران از اهميت و حساسيت زيادي برخوردار است . بنابراين لازم است که مادران باردار، رژيم تغذيه اي متفاوت با شرايط عادي و متناسب با شرايط بارداري براي خود در نظر بگيرند. در اينجا، رژيم غذايي کاملي که مادران در دوران بارداري بايد رعايت کنند از نظرتان مي گذرد:
    الف : انرژي براي تامين سوخت وساز بدن مادر و رشد جفت و جنين مورد نياز است . منابع تامين کننده آن ، انواع نان ، برنج ، سيب زميني ، ماکاروني و انواع روغنهاي مايع و جامد (روغن زيتون ، کره و خامه ) است البته با وجود اين که نياز به انرژي در اين دوران افزايش پيدا مي کند، بايد توجه داشت که بيش از اندازه از اين مواد مصرف نکنيم .

    ب. پروتئيني که براي ساخته شدن بافتهاي بدن مادر و جنين مورد نياز است . از گوشت قرمز، گوشت سفيد، تخم مرغ ، شير، ماست و حبوبات تامين مي شود.

    ج. ويتامين و املاح که براي حفظ سلامت بافتهاي جنين و مادر و انجام طبيعي فعاليت هاي بدن مورد نياز هستند.

    ويتامين ها و املاح در ميوه و سبزيها وجود دارند. ويتامين هاي مهم مورد نياز دوران بارداري کدام است؟

    ويتامين :a
    مهمترين نقش ويتامين A ، تاثير در تشکيل سلولهاي مغز و شبکيه چشم است . ويتامين A در جگر، تخم مرغ ، لبنيات ، سبزيجات برگ سبز و زرد رنگ مانند هويج است .

    ويتامين :c
    ويتامين C، باعث تقويت سيستم ايمني مادر مي شود. به همين علت مصرف آن در دوران بارداري توصيه مي شود. تحقيقات نشان داده است . کمبود ويتامين Cمي تواند باعث افزايش فشارخون مادر در 3ماهه آخر بارداري شود. مهمترين منابع ويتامين C، ميوه ها بخصوص انواع مرکبات و سبزيجات است.
    اسيد فوليک : يکي از مهمترين ويتامين ها، اسيدفوليک است . نياز به اين ويتامين به دليل افزايش حجم خون مادر افزايش مي يابد. کمبود اين ويتامين در هفته هاي اول بارداري مي تواند باعث ايجاد اختلالات عصبي در جنين شود. اسيدفوليک به طور عمده در انواع سبزيهاي داراي برگ سبز تيره ، لبو، کلم و پرتقال وجود دارد.

    املاح مهم مورد نياز در دوران بارداري کدام است؟
    کلسيم: کلسيم به دليل نقش مهم آن در ساخت اسکلت و استخوان هاي جنين و جلوگيري از پوکي استخوان در مادر، يکي از مهمترين املاح مورد نياز در دوران بارداري است . نکته قابل توجه اين است که متاسفانه مادران به ميزان کافي از مواد غذايي حاوي کلسيم استفاده نمي کنند. کلسيم در شير ، ماست ، پنير، ماهي ساردين و کيلکا وجود دارد.
    بة نام خدايي كة براى قلب دوست
    و براى اثبات دوستى اشك را افريد


  3. #13
    دوست آشنا
    نوشته ها
    681
    ارسال تشکر
    174
    دریافت تشکر: 266
    قدرت امتیاز دهی
    0
    Array

    پیش فرض پاسخ : 10 دستورغذایی برای خانمهای باردار

    مصرف روي در زنان باردار به رشد استخوانهاي جنين کمک مي کند


    زنان باردار براي اطمينان از رشد استخواني مناسب در كودكانشان بايد به ميزان كافي از منابع غذايي حاوي عنصر روي استفاده كنند. كمبود

    مادرزادي عنصر روي در بدن، تقريبا در كشورهاي در حال توسعه امري متداول است.به‌گفته‌ اين محققان، استفاده از روش آلتراساوند (Ultrasound) مي‌تواند نشان دهد كه افزايش سطح روي در بدن زنان چگونه موجب بهبود رشد جنيني شود.

    اين پژوهش‌ بر روي 242 زن باردار در پرو كه كمبود روي در آن امر شايعي است صورت گرفته است كه ‌از اين زنان خواسته شد كه در آغاز بارداري به طور تصادفي مكمل‌هاي ويتاميني حاوي يا فاقد عنصر روي را انتخاب و مصرف كنند.

    در جنين‌هايي كه مادرانشان «روي» مصرف كرده‌اند، رشد استخواني به ويژه در استخوان لگن بيشتر و مطلوب‌تر است. به همين ترتيب تاثير مكمل‌هاي روي بر رشد استخوان ران با بالا رفتن مدت بارداري افزايش مي‌يابد. آن چه در اين آزمايش‌ها منحصر به فرد است اين است كه مي‌توان با استفاده از فناوري «آلتراساوند» اين قبيل تاثيرات را بر روي رشد جنين انسان مشخص كرد.
    بة نام خدايي كة براى قلب دوست
    و براى اثبات دوستى اشك را افريد


  4. #14
    دوست آشنا
    نوشته ها
    681
    ارسال تشکر
    174
    دریافت تشکر: 266
    قدرت امتیاز دهی
    0
    Array

    پیش فرض پاسخ : 10 دستورغذایی برای خانمهای باردار

    چه ويتامينهايي مورد نياز يك زن باردار است؟
    بدن خانم باردار البته نياز بيشتري به انواع ويتامينها دارد ولي بهتر آن است كه ويتامينها را از منابع غذايي تأمين كند تا به شكل دارويي (مگر اسيد فوليك كه نمي توان مقدار مورد نياز دوران حا ملگي را با مواد غذايي تأ مين نمود.)

    ويتامينهاي مورد نيا ز عبارتند از :

    اسيد فوليك

    همانطور كه آهن براي خونسازي مورد نياز است ،اسيد فوليك هم يك ويتامين ضروري براي جاو گيري و يا درمان كم خوني مي باشد . نياز بدن به اسيد فوليك دردوران بارداري افزايش مي يابد و معمو لاّ نمي توان با مواد غذايي ،اين نياز را تأمين نمود . بنابراين توصيه مي شود خانمهاي باردار حتماً از قرصهاي اسيد فوليك استفاده كنند (طبق دستور ماما يا پزشك ) .

    كمبود اسيد فوليك مي تواند در جنين اختلالات مربوط به نخاع و سيستم عصبي را به وجود آورد . منابع غني آن عبارتند از :جگر ،خميرمايه و تخم مرغ. نان گندم ،چيپس ،نان سفيد ، كلم خام ، آب پرتقال وبرنج نيز حاوي اسيد فوليك مي باشند . بايد توجه داشت كه اين ويتامين در برابر حرارت بسيار حساس است و از بين مي رود .



    در زنان شيرده ،ميزان اسيد فوليك خون دائمأ در حال كاهش است و اين منعكس كننده ي فشاري است كه جهت برقراري اسيد فوليك موجود در شير

    (50 ميكروگرم در روز ) به عمل مي آيد . لذا خانمهاي شيرده نيز بهتر است از قرصها ي اسيد فوليك استفاده كنند ( بادستور ماما يا پزشك ) .



    ويتامين B12



    ميزان ويتامين B12 در خون مادر باردار تا حدود ي پايين مي آيد . بهتر است اين كمبود ازمواد غذايي با منبع حيواني تأمين شود ،در غير اين صورت بايد به شكل دارويي به بدن رسانده شود. كساني كه گياهخوار مطلق هستند معمولاً كمبود ويتامين B12 دارند و نوزادشان نيز از ذخيره ي كمي بر خوردار است . مخصو صأ اگر از شير آن مادر هم تغذيه كند . مصرف بيش از اندازه ي ويتامين c نيز مي تواند جذب ويتامين B12 را مختل سازد و منجر به كمبود آن شود .

    منابع ويتامين B12 فقط منابع حيواني است و عبارتند از : جگر ، قلوه ،شير و گوشت . اين ويتامين در برابر حرارت نا پايدار است .



    ويتامين B6

    كمبود ويتامين B6 گاهي در حاملگي ديده مي شود ، بهمان دلايلي كه در افراد مصرف كننده قرصهاي جلو گيري از بارداري نيز ديده مي شود (نقش هورموني ). كمبود آن مي تواند باعث اختلالاتي در سوخت و ساز قند و حتي تمايل به ديابت دوران بارداري شود . مقدار ويتامين B6 كه در سه ماهه ي آخر بارداري به جنين منتقل مي شود تعيين كننده وضع ويتامين B6 نوزاد در زمان تولد است . بنابراين مصرف زن بار دار در اين دوره مي بايستي زياد با شد . فقدان يا كمبود ويتامين 6 B در دوران بحراني رشد مغز ،در چند ماه اوّل زندگي ،ممكن است سبب اختلال دائم در نمو سا ختمان مغز وقدرت انتقال حركات عصبي گردد . زناني كه قبل از بارداري ، مدت زيادي از قرصهاي جلو گيري از بارداري استفاده كرده اند ، نياز به مكمل B6 دارند تا بدين ترتيب از رساندن آن به جنين اطمينان حاصل كنند . برخي از محققين كمبود ويتامين B6 را در ايجاد حالتهاي تهوع و استفراغ بارداري مؤثر مي دانند و از قرصهاي آن براي در مان آن استفاده مي كنند . البته بايد تذكر داد كه مصرف بيش از اندازه ي ويتامين B 6 مي تواند مضر باشد .



    مقدار ويتامين B6 موجود در شير مستقيمأ در ارتباط با مقدار آن در رژيم مادر است . بهتر است خانمهاي شيرده نيز از مكمل هاي ويتامينB6 استفاده كنند . زناني كه مدت زيادي قرصهاي جلو گيري مصرف كرده اند حتماً بايد در دوران شيردهي از مكمل B6 استفاده كنند . كودكاني كه از كمبود ويتامين B6 رنج مي برند علايم مختلفي از قبيل تند مزاجي شديد ،سفت شدن بدن و گريه هاي كر كننده دارند .

    منابع غني ويتامين B6 عبارتند از : گوشت مرغ و ماهي ، جگر ،غلات كامل ،جوانه گندم ، تخمه آفتاب گردان و زرده تخم مرغ . از ديگر منابع آن عبارتند از :موز ، كلم ،با قلا سبز ،اسفناج و سيب زميني .



    ويتامين C

    سطح ويتامين c خون مادر باردار كمي از حالت عادي پايين تر است . بهتر است با مصرف ميوه ها و سبزيجات حاوي ويتامينc، اين نياز را تأمين نمود. مصرف بيش از حد ويتامين c مي تواند براي مادر و جنين مضرباشد و همچنين جذب ويتامين c را مختل سازد .






    منابع ويتامين c منحصراً مواد غذايي گياهي هستند مانند مارچوبه ،كلم برگ خام ،گل كلم ، گرمك و طا لبي ، فلفل سبز ، توت فرنگي ، گوجه فرنگي ، مركبات ، خربزه و جعفري . روش پخت اين منابع براي حفظ اين ويتامين بسيا ر اهميت دارد هر چه كمتر بجوشد و يا د ر آب خيس بخورد، بيشتر ويتامين را حفظ مي كند . بهتر است آبي را كه اين مواد در آن پخته مي شوند نيز به مصرف رسانيد . حتي بكار بردن چاقوي كند در بريدن ميوه و سبزيجات مي تواندباعث كاهش ويتامين گردد .



    ويتامين A

    ويتامين A از ويتامينها ي مهم براي بدن مي باشد اما مصرف بيش از حد ويتامين A در دوران بار داري مي تواند باعث تولد نوزادان با شكاف كام شود .

    گوشت گاو ، گوسفند ، گوساله و مرغ از غني ترين منابع آن مي باشند . سپس هويج ، اسفنا ج ، زردآلو خشك ،هلو ،جگر ، كره ، گرمك و تخم مرغ از منابع ويتامين A مي باشند .



    ويتا مين D

    ويتامين D در امر استخوان سازي و جذب كلسيم و فسفر نقش بسزايي دارد وبه دليل اهميت اين امر در دوران بارداري و شيردهي تأ مين مقدار كافي ويتامين D در اين دورانها ي حساس بسيا ر اهميت دارد .



    اشعه ي مستقيم آفتاب منبع بسيار مهم ودردسترس همه مي با شد . اشعه ي ماوراء بنفش خورشيد ( كه در امر ساختن ويتامين D ضروري است ) از لباس ، شيشه ، مه و دود وابرعبور نمي كند لذا توصيه مي شود خانمهاي باردار و شيرده حتماً

    حداقل روزي چند دقيقه در معرض مستقيم آفتاب قرار گيرند . تخم مرغ ،شير ، كره ،روغن جگر ماهي از منابع غذايي ويتامين D مي باشند . بايد تذ كر داد كه مصرف بيش از حد ويتامين D مي تواند باعث مسموميت با آن گرد د .







    ويتامين E

    معمولاً كمبود ويتا مين E بسيار نادر است . منابع آن عبارتند از :روعن جوانه گندم ،روغن سوياي مايع ، روغن پنبه دانه ، روغن ذرت مايع (البته حرارت دادن روغنها سبب كاهش ويتا مين E آنها مي شود ) . ميوه ها ،سبزيجات (مخصوصاً سبز تيره ). غلات و آجيل نيز مقداري ويتامين E دارند .















    ويتامين K

    اين ويتامين در انعقاد خون نقش دارد و به علت وجود خونريزي در زايمان و پس از آن و ضعف انعقادي نوزاد ، بهتر است خانمهاي باردار از اين ويتامين غني باشند (البته با مصرف منابع غذايي آن ) . سبزيجات زرد و سبز و جگراز منابع اين ويتامين مي باشند . البته ويتامين K بطور طبيعي بوسيله ي با كتريهاي مفيد موجود در روده ساخته مي شود .
    بة نام خدايي كة براى قلب دوست
    و براى اثبات دوستى اشك را افريد


  5. #15
    دوست آشنا
    نوشته ها
    681
    ارسال تشکر
    174
    دریافت تشکر: 266
    قدرت امتیاز دهی
    0
    Array

    پیش فرض پاسخ : 10 دستورغذایی برای خانمهای باردار

    کمبود اسید فولیک در حاملگی


    نقص لولهٔ عصبی (ntd) یکی از شایع‌ترین نقائص زمان تولد محسوب می‌شود. علت آن بازماندن سیستم نخاعی مغزی است که در ابتدای نمو جنین رخ می‌دهد (طناب نخاعی ابتدا به‌شکل یک صفحهٔ پهن است که با لوله شدن به شکل لوله عصبی در می‌آید.) به نظر می‌رسد که Ntd یک اختلال پیچیده و الگوی وراثتی آن چند علتی می‌باشد و عوامل متعدد محیطی و ژنتیکی در بروز آن نقش دارند. از جمله فاکتورهای محیطی شناخته شده، کمبود اسید فولیک مادر، دیابت وابسته به انسولین مادر را می‌توان نام برد. برخی محققین براین عقیده‌اند که نقص ژنتیکی در جذب و متابولیسم اسیدفولیک در برخی زنان می‌تواند زمینهٔ بروز Ntd را فراهم سازد. از طرفی در بررسی‌های متعدد که در دهه‌های گذشته صورت گرفته رابطهٔ شیوع این ناهنجاری با کمبود اسیدفولیک به اثبات رسیده است و مصرف اسیدفولیک به‌عنوان مکمل، کاهش واضح آمار نوزادان مبتلا به Ntd را سبب شده است.
    در شیلی با افزودن اسیدفولیک به آردگندم مصرفی از ژانویه ۲۰۰۰ به‌وضوح آمار اسپینا بیفیدا و آنانسفالی کاهش یافت. برای اثبات این ادعا در این مطالعه تعداد نوزادان مبتلا در سالهای قبل از مکمل‌سازی با اسیدفولیک در دو مقطع زمانی سالهای ۱۹۸۹ - ۱۹۸۲و ۲۰۰۰ - ۱۹۹۹۰جمع‌آوری شد و از سال ۲۰۰۲ - ۲۰۰۱ یعنی پس از مکمل‌سازی با اسیدفولیک نیز آمار مبتلایان ثبت گردید. آمار بیماری در دو بخش سالهای گذشته تغییر واضحی نداشت ولی آمار ابتلا به اسپینا بیفیدا تا ۵۱% و انانسفالی تا ۴۶% کاهش را در سالهای ۲۰۰۲ - ۲۰۰۱ نشان داد. در بررسی‌های به عمل آمده مشخص گردید در کانادا مصرف اسیدفولیک در زنان حامله تا ۵۰% و در امریکا تا ۲۰% منجر به کاهش آمار Ntd شده است. بر اساس این بررسی‌ها سوء مصرف اسیدفولیک به خطر پوشیده ماندن کمبود ویتامین B۱۲ محدود می‌شود زیرا مصرف مقادیر بالای اسیدفولیک می‌تواند کم‌خونی ناشی از کمبود ویتامینb۱۲ را تصیح کند ولی نروپاتی و علائم عصبی ناشی از کمبود آن را از بین نخواهد برد.
    لذا بایستی دقت کافی به علائم عصبی داشت تا کمبود ویتامین B۱۲ احتمالی را بتوان به‌موقع تشخیص داد. به‌نظر می‌رسد مقادیر معمول ۴۰۰ میکروگرم روزانه اسیدفولیک این مشکل را در پی نخواهد داشت. مسئله دیگر نگرانی در مورد تداخل احتمالی مصرف دوزهای بالای اسیدفولیک و برخی مواد مغذی مثل “روی” است و بالاخره احتمال اثرات منفی دوزهای بالای فولات را بر جنین نباید نادیده گرفت. به‌طور کلی مطالعات نشان می‌دهد که مصرف اسیدفولیک به میزان ۴۰۰ میکروگرم یا ۴/۰ میلی‌گرم در روز، از یک ماه قبل از لقاح تا ۳ ماهه اول حاملگی بین ۷۰% - ۳۰% قادر به پیشگیری از Ntd می‌باشد. خوشبختانه این مقدار اسیدفولیک در اکثر مولتی ویتامین‌ها موجود می‌باشد. گرچه غذاهائی مثل جگر، سبزی‌های دارای برگ‌سبز، نان گندم، مرکبات، زرده تخم‌مرغ، جوانهٔ گندم و حبوبات حاوی اسیدفولیک هستند ولی متأسفانه اسیدفولیک در اثر حرارت مداوم، تهیه نامناسب و نگهداری نامناسب مواد غذائی به آسانی تخریب می‌شود حتی در محصولات خام نیز مقادیر اسیدفولیک متغیر می‌باشد.بنابراین بر اساس اثبات رابطه شیوع Ntd با کمبود اسیدفولیک و براساس توصیه Cdc و سایر مراکز علمی، مصرف روزانه اسیدفولیک در حد ۴۰۰ میکروگرم برای زنان در سن باروری خصوصاً در محدود سنی ۳۵ - ۱۸ سال از طریق غذا یا مکمل‌های داروئی الزامی است.
    - بهتر است همه زنان مصرف روزانه اسیدفولیک را حتی قبل از برنامه‌ریزی برای حاملگی در جیره غذائی خود داشته باشند چون درصد بسیاری از زنان بدون برنامه‌ریزی حامله می‌شوند. بنابراین تمامی زنان متأهل در سنین باروری بهتر است از این برنامه‌ها تبعیت کنند و این اطلاع رسانی باید از طریق رادیو و تلویزیون، پوسترها و... انجام گیرد.
    - مصرف فولات کمتر از (۱ میلی‌گرم) در روز خطری به‌دنبال ندارد.
    - اسیدفولیک مصرفی از تمامی منابع، حداکثر، تا ۱۰۰۰ میکروگرم (۱ میلی گرم) در روز در نظر گرفته می‌شود.

    دکتر نرگس اصفهانی - متخصص اطفال
    فصلنامه شیر مادر
    بة نام خدايي كة براى قلب دوست
    و براى اثبات دوستى اشك را افريد


  6. #16
    دوست آشنا
    نوشته ها
    681
    ارسال تشکر
    174
    دریافت تشکر: 266
    قدرت امتیاز دهی
    0
    Array

    پیش فرض پاسخ : 10 دستورغذایی برای خانمهای باردار

    مصرف شکر در دوران بارداري


    مصرف زياد شكر و مواد نشاسته‌اي در دوران بارداري باعث بروز نقايص دستگاه عصبي در جنين مي‌شود. مصرف بيش از اندازه مواد قندي و نشاسته‌اي به ويژه در سه ماهه نخست بارداري خطر بروز نقص لوله عصبي و نخاعي را در فرزندان آنها افزايش مي‌دهد.
    بر اساس اين تحقيق، پزشكان اكنون فرضيه ارتباط بيماري ديابت و افزايش قند خون در ابتداي دوران بارداري را با ناهنجاريها و نقايص عصبي جنيني تاييد مي‌كنند. افزايش قند خون و اختلال تحمل گلوكز در دوران بارداري خطر آسيبهاي جنيني را بيشتر مي‌كند. از اين رو كنترل و آزمايش قند خون در اين دوران از اهميت ويژه‌اي برخوردارست.
    بة نام خدايي كة براى قلب دوست
    و براى اثبات دوستى اشك را افريد


  7. #17
    دوست آشنا
    نوشته ها
    681
    ارسال تشکر
    174
    دریافت تشکر: 266
    قدرت امتیاز دهی
    0
    Array

    پیش فرض پاسخ : 10 دستورغذایی برای خانمهای باردار

    مصرف مكمل كلسيم در دوران بارداري وزن نوزاد را افزايش مي‌دهد


    مصرف مكمل كلسيم در دوران بارداري مي‌تواند مستقل از طول مدت بارداري، وزن هنگام تولد را افزايش دهد.
    مصرف روزانه يك گرم مكمل كلسيم توسط زنان باردار سالم در سه ماهه سوم بارداري موجب افزايش وزن نوزاد مي‌شود.در اين مطالعه 68 زن باردار سالم از هفته 20 تا28 بارداري وارد مطالعه شدند و بصورت تصادفي در يكي از دو گروه مكمل كلسيم (33نفر) و دارونما (35نفر) قرار گرفتند.
    فشار خون، وزن قد و نمايه توده بدني (bmi) در هر دو گروه مورد بررسي قرار گرفته و نتايج به دست آمده نشان مي‌دهد: هيچ تفاوت معني داري بين دو گروه از نظر سن، تعداد، زايمان قبلي، قد، وزن و فشار خون با دريافت كلسيم غذايي وجود ندارد.
    همچنين نتايج حاكي از آن است كه مصرف مكمل كلسيم بر اندازه‌هاي قد و دور سر هنگام تولد نوزاد تاثيري نداشته اما ميانگين وزن هنگام تولد در گروه مكمل كلسيم (3241گرم) بيشتر از گروه دارونما (3011 گرم) بوده است.
    بة نام خدايي كة براى قلب دوست
    و براى اثبات دوستى اشك را افريد


  8. #18
    دوست آشنا
    نوشته ها
    681
    ارسال تشکر
    174
    دریافت تشکر: 266
    قدرت امتیاز دهی
    0
    Array

    پیش فرض پاسخ : 10 دستورغذایی برای خانمهای باردار

    فعالیت بدنی مناسب، کنترل وزن قبل از بارداری، استفاده از مکمل‌های آهن و کلسیم و مصرف غذاهای حاوی آهن، کلسیم و روی همچنین کم کردن غذاهای پرچرب، شور و شیرین و عدم مصرف غذاهای نفاخ و دارای املاح و نحوه پختن غذا از توصیه‌های جدی کارشناسان تغذیه به مادران باردار است.
    نیلوفر تیموری، کارشناس تغذیه و عضو مرکز مطالعات رشد و سلامت کودک درباره اهمیت تغذیه صحیح در دوران بارداری گفت: تغذیه صحیح در دوران بارداری نه تنها منجر به تولد نوزادی سالم می‌شود بلکه باعث حفظ بافت‌های بدن مادر شده و از کمبودهای تغذیه‌یی او در این دوران و پس از بارداری جلوگیری می‌کند.
    وی با اشاره به اهمیت تامین مواد معدنی و ویتامین‌های ضروری در حین بارداری، در خصوص مشکلات شایع این دوران گفت: به منظور پیشگیری از تهوع و استفراغ در این دوران باید از مصرف مایعات در هنگام تهوع پرهیز کرده و از مکمل‌ها و بیسکویت‌های خشک استفاده كرد.
    وی با اشاره به لزوم مصرف میوه و سبزیجات همچنین مواد غذایی حاوی فیبر را جهت پیشگیری از یبوست در این دوران افزود: همچنین مادران باردار جهت پیشگیری از بروز دیابت دوران حاملگی باید جهت دریافت رژیم غذایی مناسب به پزشک مراجعه کنند.
    تیموری، مصرف به موقع غذا، عدم مصرف مایعات بین وعده‌های غذایی، استفاده از غذاهای کم حجم و کم نمک و نخوابیدن بلافاصله پس از صرف غذا را در پیشگیری از سوزش سر دل و به اصطلاح ترش کردن مادران باردار موثر دانست.
    وی همچنین مصرف طالبی، توت فرنگی و غذاهای حاوی فیبر را جهت پیشگیری از هموروئید توصیه کرده و افزود: به مادران توصیه می‌شود تا در زمان بارداری جهت پیشگیری از بروز مشکل واریس، استراحت کافی داشته و از سبوس گندم، لیموترش و فندق استفاده کنند. همچنین قرار دادن پاها در آب نمک ولرم توصیه می‌شود.
    این کارشناس تغذیه مصرف مکمل آهن و همچنین اسید فولیک و غذاهایی که حاوی آهن بیشتری هستند از جمله جگر، زرده تخم مرغ، عدس، خرما، موز، انگور، سیب و کنجد را برای جبران کم خونی توصیه کرد.
    وی در پایان با تاکید بر عدم مصرف غذاهای چرب و شور بر رعایت رژیم غذایی مناسب جهت پیشگیری از فشار خون بارداری تاکید كرد.
    خبرگزارى ايسنا
    بة نام خدايي كة براى قلب دوست
    و براى اثبات دوستى اشك را افريد


  9. #19
    دوست آشنا
    نوشته ها
    681
    ارسال تشکر
    174
    دریافت تشکر: 266
    قدرت امتیاز دهی
    0
    Array

    پیش فرض پاسخ : 10 دستورغذایی برای خانمهای باردار

    رژيم غذايي زنان در دوران شيردهي



    رژيم غذايي زنی که شير می دهد بايد غنی از پروتئين ، کلسيم ، آهن و ويتامين باشد. به طور معمول و براساس توصيه هاي تغذيه اي ، انرژي موردنياز در دوران شيردهي ، 500کالري بيش از نياز طبيعي است. البته چربي

    اي که در دوران بارداري ذخيره شده است ، مي تواند روزانه 100تا 150کالري از انرژي مورد نياز را براي توليد شير، در ماههاي اوليه شيردهي تامين کند.



    مهمترين منابع تامين کننده انرژي عبارتند از انواع نان ، سيب زميني ، ماکاروني و انواع روغنهاي مايع و جامد (مانند روغن زيتون ، کره و خامه). در دوران شيردهي نياز به مواد حاوي پروتئين ، مانند انواع گوشت قرمز، گوشت و سفيده تخم مرغ ، شير، ماست و حبوبات نسبت به دوران بارداري افزايش مي يابد. اين نياز در 6ماهه اول شيردهي به دليل توليد بيشتر شير بيش از 6ماهه دوم است.

    اگرچه مقدار کل چربي بدن مادر، تحت تاثير رژيم غذايي او نيست ؛ ولي ترکيب چربي شير، منعکس کننده ترکيب رژيم غذايي مادر است.


    نياز مادران شيرده به ويتامين هاي A,c,d و ويتامين هاي گروه B و املاح کلسيم ، روي ، فلورايد و فسفر در اين دوران افزايش مي يابد. اين ويتامين ها و املاح بخصوص در تنظيم سوخت وساز بدن مادر و استحکام استخوان هاي نوزاد تاثير دارند.

    منابع اين ويتامين ها و املاح عبارتند از: شير، لبنيات ، انواع چربي و ميوه بخصوص مرکبات و سبزيهاي زردرنگ و برگ سبز، انواع گوشتهاي قرمز و سفيد، حبوبات و تخم مرغ.


    مادری که شير می دهد هر روز بايد حداقل ، مواد زير را مصرف کند:


    1- نيم ليتر شير کامل + 60 گرم پنير
    2- 30 گرم کره دارای ويتامين A
    3- 150تا 200 گرم گوشت بدون چربی ، مرغ يا ماهی
    4- 2الي3 ميوه در روز
    5- سبزی های برگ سبز
    6- گاهی يک وعده ی غذايي دارای حبوبات


    برای يک زن شير ده ، 2500 تا 2700 کالری انرژی لازم است که بايد در 4 وعده ی کوچک غذايي معادل هم به اضافه ی دو ميان وعده تامين شود .در دوران شيردهی ، داشتن رژيم غذايي برای لاغری مناسب نيست.

    در دوران بارداری از مصرف مواد غذايي زير خودداری کنيد.آشاميدنی های محرک مانند: قهوه ، چای و نوشابه های گازدار .
    مواد غذايي ای که موجب تغيير طعم شير می شوند( انواع کلم ، سير ، پياز ، مارچوبه ، تربچه).


    بعد از زايمان ، زيادی وزن حداقل همان قدر که مربوط به ايجاد ذخيره ی چربی است ، مربوط به تجمع آب در بدن نيز می باشد، بنابراين :


    1- مصرف قند و شکر را کم کنيد .
    2- مواظب باشيد مواد غذايي ای مصرف کنيد که مقدار چربی آن کم باشد.

    3- نمک را از سر سفره حذف کنيد و غذای کم نمک بخوريد .
    4- غذاهای غنی از پتاسيم ، مانند سبزيجات و انواع آب ميوه مصرف کنيد .
    5- هر چه زودتر يک فعاليت بدنی را شروع کنيد.
    بة نام خدايي كة براى قلب دوست
    و براى اثبات دوستى اشك را افريد


  10. #20
    دوست آشنا
    نوشته ها
    681
    ارسال تشکر
    174
    دریافت تشکر: 266
    قدرت امتیاز دهی
    0
    Array

    پیش فرض پاسخ : 10 دستورغذایی برای خانمهای باردار

    تغذيه شيرخواران

    كودك در ابتدا در مرحله نوزادي از شير مادر تغذيه مي‌كند. با بزرگ‌تر شدن او مواد خوراكي ديگر نيز به فهرست غذايي او اضافه مي‌شود تا زماني كه او هم مانند ديگر افراد خانواده تغذيه كند.

    برخي مادران به راستي نمي‌دانند چه زمان مي‌توان كودك را با موادي غير از شير تغذيه كرد و حتي گاهي نوع مواد غذايي و مقدار مصرف آنها را بخوبي نمي‌شناسند. در اين مبحث سعي شده است در مورد غذاهاي كمكي در سنين معين اطلاعاتي داده شود.

    شروع غذاي كمكي از 6 ماه به بعد است كه با فرني آغاز مي‌شود. بعد از فرني، تغذيه كمكي كودك حريره بادام و پوره سيب زميني و … است. كم كم تا يك سالگي، تنوع غذايي باعث رشد قوه چشايي كودك و كشف رنگها و مزه‌ها و بوهاي مختلف توسط او مي‌شود. با اين كار كودك قدرت انتخاب پيدا مي‌كند و اين مرحله از رشد، اهميت بسيار زيادي دارد.

    شير مادر بهترين و كاملترين غذا براي شيرخواران زير 6 ماه مي‌باشد و در اين دوران شير مادر به تنهايي به علاوه قطره مولتي ويتامين (از 15 روزگي) كليه نيازهاي تغذيه‌اي شيرخوار را تامين مي‌كند.

    غذاي كمكي براي شيرخوار بايد پس از 6 ماهگي شروع شود، زيرا بعد از 6 ماهگي نيازهاي غذايي شيرخوار به تنهايي با شير برآورده نمي‌شود و لازم است علاوه بر شير مادر، تغذيه كودك با غذاهاي نيمه جامد نيز شروع شود.

    تغذيه تكميلي علاوه بر تامين انرژي، دوران بسيار حساسي براي ايجاد عادات صحيح غذايي و استفاده از غذاي سفره خانواده است. شروع تغذيه تكميلي قبل از 6 ماهگي به دليل آماده نبودن دستگاه گوارش شيرخوار براي پذيرش غذاهاي ديگر غير از شير، اقدام نادرستي است.

    چون دستگاه گوارش كودك هنوز تكامل نيافته و با كوچكترين آلودگي به علت عدم رعايت بهداشت امكان ابتلا به عفونت‌ها از جمله اسهال افزايش مي‌يابد و باعث كاهش يا توقف رشد شيرخوار مي‌شود.

    از طرف ديگر شروع زودرس تغذيه تكميلي سبب كاهش مدت زمان مكيدن پستان مادر مي‌شود. بعلاوه ممكن است غذاي كمكي در مقايسه با شير مادر، انرژي و مواد مغذي كمتري به كودك برساند كه موجب اختلال رشد كودك و در نهايت سوءتغذيه او مي‌شود.

    همچنين زود شروع كردن تغذيه تكميلي احتمال بروز حساسيت به بعضي از مواد غذايي را در كودك افزايش مي‌دهد. نتيجه‌ اين كه بهترين سن شروع غذاي كمكي بعد از پايان ماه ششم زندگي است.

    البته‌ اين به آن معني نيست كه بايد دفعات شيردهي را كم كرد، بلكه بايد مادر ترغيب شود هر زمان كه كودك تمايل دارد شير خود را به او بدهد و براساس سن كودك چند نوبت نيز غذاي كمكي بعد از شير مادر به او داده شود.

    اگر غذاي كمكي دير شروع شود كودك تمايل خود را به خوردن غذاهاي ديگر و امتحان كردن مزه و طعم‌هاي جديد از دست مي‌دهد. همچنين تكامل عمل جويدن به تعويق مي‌افتد و كودك غذاي ديگري جز شير مادر و يا مايعات را نمي‌خورد كه‌ اين خود منجر به كم غذايي، اختلال رشد و سوء تغذيه مي‌شود.


    اصولي كه بايد در مورد تغذيه تكميلي رعايت شوند عبارتند از:

    1 ـ مواد غذايي بايد از نظر مقدار و نوع به تدريج به غذاي شيرخوار اضافه شود.

    2 ـ ابتدا از يك نوع غذاي ساده شروع و به تدريج مخلوطي از چند نوع غذا داده شود.

    3 ـ از مقدار كم شروع و به تدريج بر مقدار آن افزوده شود.

    4 ـ بين اضافه كردن مواد غذايي مختلف حدود 7ـ5 روز فاصله لازم است. زيرا شيرخوار بايد به يك نوع غذا عادت كند و بعد غذاي جديد اضافه شود. اضافه كردن يك به يك مواد سبب مي‌شود اگر كودك ناسازگاري به يك ماده غذايي داشته باشد شناخته شود و بتوان آن را از غذا حذف كرد. همچنين دستگاه گوارش كودك فرصت پيدا كند تا به غذا عادت كند

    5 - ابتدا بايد غذا رقيق تهيه شود به طوري كه غلظت آن كمي‌بيشتر از شير مادر باشد. سپس به تدريج بر غلظت آن افزوده شود. سفت كردن تدريجي غذا سبب ياد گرفتن عمل جويدن مي‌شود.

    6 ـ اگر در شروع غذاي تكميلي، شيرخوار به غذاي خاصي بي‌ميل بود، نبايد در خوردن آن پافشاري كرد و مي‌توان يك تا دو هفته آن غذا را حذف و سپس دوباره به او داد.
    بة نام خدايي كة براى قلب دوست
    و براى اثبات دوستى اشك را افريد


صفحه 2 از 3 نخستنخست 123 آخرینآخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. مقاله: معماری و ساختار كلی rup
    توسط moji5 در انجمن بخش مقالات نرم افزار
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 25th November 2009, 07:30 PM
  2. مقاله: تاریخچه خودرو سازان
    توسط kab در انجمن خودرو های نیمه سنگین
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 19th September 2009, 02:57 PM
  3. آموزشی: کنکور
    توسط ملارسولی در انجمن روانشناسی یادگیری
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 17th May 2009, 02:02 PM
  4. پروژه ی کامپیوتر : شبکه های کامپیوتری
    توسط Admin در انجمن پروژه های سخت افزار
    پاسخ ها: 2
    آخرين نوشته: 7th October 2008, 05:27 PM

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •